Trimsalon Hondenschoon in Wijhe

Eerst een stukje over mijzelf

Ik ben Laura Hiethaar - Allard en ik ben in 1988 te Deventer geboren en heb mijn jeugd doorgebracht in Terwolde. In 2009 ben ik met mijn vriend in Raalte komen wonen, tot 2013, toen zijn we verhuisd naar Wijhe.

In september 2010 ben ik gestart met de opleiding hondentrimmen in Barneveld, met als doel mijn eigen honden trimsalon te kunnen openen. Deze opleiding heb ik oktober 2011 afgesloten met een diploma 'Vakbekwaamheid Hondentoiletteren'. In de opleiding werden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Theorielessen, onderwerpen zoals o.a. Vachtsoorten en verzorging, rassenkennis, EHBO, gedrag, enz.
  • Praktijklessen, we behandelden verschillende honden, met verschillende vachtsoorten, verschillende trimtechnieken en alle trim materialen.
  • Project, dit was een groeps opdracht; een werkstuk + presentatie over een trimsalon die we op papier op moesten starten.

Gedurende de opleiding heb ik 2 dagen per week stage gelopen in Zutphen bij een grote honden trimsalon. Daar heb ik te maken gehad met veel verschillende honden rassen, zoals de Shih tzu, Poedels, Cocker spaniels, Bouviers, enz. Ook heb ik daar de fijne kneepjes geleerd over alle trimtechnieken, zoals het knippen, plukken, effileren, scheren, ontwollen en wassen.

Verder heb ik deelgenomen aan de volgende cursussen:

  • ''Effileer technieken" op 23 april 2012 van Jeanice Sealy te Jetty vd. Hulst specials, Nederweert
  • "West Highland White Terrier" op 4 juni 2012 van Elly Giesbers te Jetty vd. Hulst specials. Nederweert
  • "Poedel met een knipoog naar de bichon" op 23 juni 2013 van Marie Herder te OKDV grooming products, Oosterhout
  • "Shihtzu/Maltezer" op 28 april 2014 van Marieke Bolten - Hollander te Jetty vd. Hulst specials, Nederweert
  • "Amerikaanse en Engelse cocker spaniël" op 26 mei van Marjolein Gardenier te Jetty vd. Hulst specials, Nederweert

Op deze curssen is ingegaan op diverse facetten van de rassen, waaronder rasstandaart, vacht en vachtbehandeling

RVS bad in honden trimsalon Hondenschoon

Trimsalon voor honden

 Ik heb ca. 2 jaar lang mijn eigen honden trimsalon, in Raalte, aan huis gehad, waar ik met ontzettend veel plezier, veel hondjes weer van een mooi kapsel heb voorzien.

Tot mijn vriend en ik, eind 2013, besloten te verhuizen naar Wijhe. Daar zouden we een nieuwe salon bouwen, waar ik dan zo snel mogelijk weer aan het werk zou gaan, tot onze grote teleurstelling duurde dit, door omstandigheden langer dan gepland. Ik had dus geen trimruimte, tot dat daar Pets&Co Gersen in Raalte in beeld kwam. In die grote dierenwinkel zit een mooie trimsalon, voorzien van bad, trimtafel en waterblazer/föhn, maar geen trimmer! Ik kon daar per direct aan de slag!

Dus vanaf 2014 zit trimsalon Hondenschoon in de Pets&Co Gersen, vertrouwd in Raalte!

 

2011-[date:custom:Y] © Trimsalon hondenschoon  |  Algemene voorwaarden |

Gebouwd met Drupal